Dyrskue Odense 2007.

Dyrskue hvad er det for noget underligt noget, og hvorfor stille dyr op, og blive bedømt, og alle de folk der kommer og kigger, racer der rider rundt, og viser hvad de kan, hvad har det med islandske heste at gøre, prins Joakim vil komme og åbne på den store dag.

Det starter længe før dyrskuet, man skal tilmelde sig, tage et af de prægtige dyr ud af stalden vaske den, og gøre den klar til at blive fremvist. Det blev skrevet i skeifa at juniorer ville stå for opvisningen.

Men men her starter det hele ingen junior har meldt sig, ingen er blevet spurt, det blev opdaget på et konekursus, og sådan et sted er der mange der kan tage en beslutning, der blev snik snakket en del om dette emnet, og der blev uddelegeret opgaver, hvem ville være med, hvem kunne man spørge, hvem vil dirigere et blandet hold i alle alders klasser, og man blev enige om at få Linda Boel på banen, der blev aftalt at der skulle trænes nogle onsdage så der kunne fremvises noget som man kunne være bekendt i Skeifa.

Alle pigerne og Kurt, lærte programmet uden hest, i første omgang, jeg tog billeder, og syntes at det så rigtig skægt ud, og om det ville gå måtte tiden vise. Der blev åbnet op så formanden fra Skeifa også måtte være med, og der var reserver i kulissen, men det var lidt presset, det skal gå, med dem der havde tilmeldt sig frivilligt, der kunne godt bruges lidt flere, tiden var knap så det skal gå. 12 bokse bliver bestilt til opvisningsheste.

 

 

 

 

Torsdag:

Udstillings hestene og opvisnings hestene ankommer, man skal finde sin plads, og der byttes rundt, det virker som kaos men alle ved, hvor de skal være alle virker tilfredse

Der bliver hentet vand, hestene kommer ud, og gå en tur, får lov til at spise lidt græs, og se sig omkring.

Der er samling i store ring, hvor det bliver fortalt hvad der skal gøres til gallaen, gab gab folk lytter, men det virker ligegyldigt. Nede mellem staldene bliver der hygget, og snakket med dem der er kommet, der bliver kikket på heste, altså Islandske heste, de andre racer er jo ligegyldige, kun Frisere er næsten lige så pæne.

Formanden pynter op og konerne sørger for at det ser pænt ud, vi skal jo gøre et godt indtryk.

 

 

 

 

 

Fredag

Den store dag hvor dyrene skal præmieres, det starter med en sprælsk hingst og 2 hopper med føl, dernæst hopper og vallakker.

Kat: 154 fik 24 point og ærespræmie så det var en stolt frue.

Men mange af de andre fik også flotte point, og ærespræmier, et af følene blev nr. 3 på skuet, en var med i spring konkurrence. Vi var med mange steder og gjorde det rigtig godt, jeg fik vist ikke fat i det hele, så i må selv råbe op om, hvor godt i gjorde det. Så kom vi til den officielle åbning hvor prins Joakim skulle komme i karet med følge af forskellige heste racer, og igen var der islændere i følget de redt til sidst og skulle samle op. Joakim må også have været skuffet, jeg ville hellere tage billeder af hestene en af ham og borgmesteren.

Om aftenen skulle der øves til gallaen det så vildt forvirrende ud. Kvadrille blev øvet der var der et par stykker der faldt fra så der blev kaldt til samling og der blev fundet nogle afløsere.

Og så hjem og få varmen det var en kold dag.

Lørdag

Regn Regn Øv Øv Øv

Der var lang imellem menneskerne, og vi hørte at andre aflyste deres heste show, men det var oppe til debat, og Islandske heste kan klare alt slags vejr, så vi opret holdte vores program, selv om det var meget vådt, de red opvisning for 7 personer de havde jo ikke øvet med tilskuere, så det var rigtigt god opvisning de lavede. Vi var ude at gå med de udstillede heste i slange gang det var ret vådt, men vi var klædt på til det. Om eftermiddagen klarede det op, gallaen blev gennem ført i tørvejr og klædt som den gang de var med første gang på dyrskue.

Der kom en del mennesker sidst på dagen. Vi var nogle stykker som blev der ude og spiste sammen det er rigtig hyggeligt at være der ude efter lukke tid men solen begyndte at skinne og det blev varmt og vi blev trætte, det var en lang dag med mange oplevelser.

 

 

Søndag

Det starte med rigtig fint vejr, udstillede heste skal ud i lille ring og der bliver fortalt om hver enkelt og hvor mange point de har fået vi får os en rask trave tur. Efter middag skal opvisnings holdet ud i lille ring hvor de viser en flot og vellykket kvadrille.

Så kommer der en regn vejr, der vil noget, og tordenvejr, vi må ikke tage hestene ud hvis det blev tordenvejr, jeg vil nu sige at der var nogle af de andre racer der ikke nåede at få dem ind inden tordenen kom, jeg sat og kikkede ud over pladsen, folk forsvandt der var ikke mange at se der kom lige et opholds vejr og folk kom frem igen som myre.

Gallaen blev gennem ført flot og lige efter havde vi stor opvisning i stor ring, der blev redet kvadrille på midten og ude i siden blev der vist gang arter af Mie Hedebo og en Islænding, Villy og Elli viste pas og tolt gennem feltet, rigtig flot afslutning.

Jeg vil gerne for hele holdet udstiller, og opvisnings hold, sige tak til Ulla, Bodil og Linda for de i bragte os i gennem dyrskuet på en god måde.

Der er mange ting jeg ikke har nævnt, men der sker noget hele tiden på et dyrskue.

Nu har i andre en fornemmelse af hvad der sker på et dyrskue så til næste år har DI 40år jubilæum så kunne det være godt hvis der var mange flere der ville deltage.

Opvisningsholdet fortsætter men vil gerne have flere med kontakt Linda Boel hvis det er noget for dig alle kan være med.

Venlig hilsen kat:156 og opvisningshest 1052.